26 Mart 2013 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR

5 adet enginar
200 gr kuru iç bakla
1 soğan
dereotu
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un

Öncelikle baklamızı sıcak suyla ıslatıp birkaç saat bekleyelim ve daha sonra bir iki taşım kaynatıp suyunu süzelim.Bir tencereye enginarlarımızı alalım ve ortalarına baklalarımızı koyalım kalanları enginarların arasına dizelim.Enginarların üzerine piyazlık doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve üzerini çıkacak kadar su ilave edelim.Tuzunu,şekerini,limon suyunu ve kıvam alması için ununu ilave edip kısık ateşte pişirelim (ben düdüklü tencerede pişirdim).Piştikten sonra kıyılmış dereotu ile süsleyelim.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...