25 Mayıs 2013 Cumartesi

MONSTER HİGH DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Yeğenimin doğum günü için hazırladığım pasta.İki adet kakaolu ve yoğurtlu pandispanya hazırladım 28 cm ve 18 cm lik pasta çemberleriyle,pandispanya ölçülerimi daha sonra detaylı yazacağım, yoğurtlu yaptığım içğin gayet nemli pandispanyam oldu.İçin çikolatalı krema ve bol parça çikolatayla hazırladım.Pastada kullandığım çikolatalı krema favori kremalarımdan,ben 2 ölçü olarak hazırladım kremayı sizlere bu şekilde tarifini vereceğim, denemek isteyenlere önereceğim bir pasta kreması,tek başına bile kuplarda soğuk olarak servis yapacağınız harika bir krema.

ÇİKOLATALI KREMA
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağ
3 adet 80 gr lık bitter çikolata
200 gr labne(1 kutu)

Çikolata,yağ ve labne hariç muhallebi gibi pişirin.Ocağı kapattıktan sonra yağı,parçalara bölünmüş çikolatayı ve labneyi ekleyip mikserle çırpın ve iyice soğuduktan sonra pastalarınızda kullanın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...