30 Mayıs 2013 Perşembe

ELMAS KURABİYE

1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabarma tozu
1 kase toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
3,5 su bardağı un

üzeri için:1 paket(80 gr) bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ

Margarin,pudra şekeri,ve yumurtayı bir kaba alıp yoğuralım,daha sonra kakao, kabartma tozu, ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve toz şekere bulayalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip parmağımızla ortalarını çukur yapalım ve 170 derecede pişirelim.Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata be tereyağ karışımını kaşıkla ortalarına koyalım.İçleri yumuşak nefis kurabiyeleri denemenizi isterim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...