15 Kasım 2013 Cuma

TAHILLI TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Uzun bir aradan sonra yeni bir tarif
3 cup tam buğday unu
2 cup beyaz un
2 cup su
1/2 çay bardağı süt
1 büyük ölçek şeker(ekmek makinesi kaşığıyla koydum siz 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz)
1 küçük ölçek tuz
2 küçük ölçek dr oetker instant maya
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı toz çörek otu
çay kaşığı ucu ile toz zerdeçal (siz koymayabilirsiniz)

Sırasıyla ekmek makinesinin haznesine önce sıvıları sonra kuruları koyun ve ekmek makinesinin tam buğday ekmeği ayarına getirin.Makineniz yoksa mayayı şeker ve yarım çay bardağı ılık süt ile bir kasede eritin,ununuzu eleyip bir yoğurma kabına alın ortasına mayalı karışımı ve tuzu ekleyin suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak hamur iki katı olana kadar mayalandırın.Kabaran hamuru 2 dakika daha yoğurun ister bütün ister küçük ekmekler olarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye alıp 30 dakika da tepsi mayası için mayalandırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...