6 Mayıs 2013 Pazartesi

GÜL REÇELİ

                                           yeşil sapını tutup koparın

                                            bütün halde tutup beyaz kısımlarını mutfak makasıyla kesin


                                            beyaz kısımları kesildikten sonra bu şekilde kalıyor



MALZEMELER:
250 gr reçellik gül
2 kg toz şeker
2 tatlı kaşığı limon tozu

Öncelikle gülleri bütün halde resimdeki gibi tutup yeşil sapını koparın ve beyaz kısımlarını kesin,daha sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup güller yumuşayana kadar 35-40 dakika kadar haşlayın, haşlandıktan sonra üzerine 2 kg şekeri ilave edip ara ara karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Kıvamını kontrol etmek için küçük bir tabağa suyundan alıp bakın(30-35 dakika kaynatmanız gerekiyor).Ocağı kapatmadan önce limon tozunu ekleyin ve renginin nasıl güzelleştiği o zaman ortaya çıkıyor.Bir kez daha karıştırıp altını kapatın ve soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.Gülleri temizlerken ve pişerken eve yayılan mis gibi kokuyu anlatmama imkan yok denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

NOT:Gülleri hemen pişirmek istemezseniz eğer kışa saklamak için, gülleri temizledikten sonra 1 tane limon ve 1 su bardağı şekerle iyice ovun ve kavanoza koyup buzdolabında istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.

Bir diğer pişirme yöntemi de gülleri yine aynı şekilde temizleyin 1 adet limon ve 1 bardak şekerle ovun,siz bu işlemi yaparken bir tencereye 1,250 gr şekeri ve 3,5 bardak suyu kaynatmaya başlayın,gülleri ovduktan sonra kaynayan şerbetin içine atın ve yaklaşık yarım saat daha kaynatın,ocağı kapatmadan önce limon tozunu ekleyin ve altını kapatın.Ben iki yöntemle de bugüne kadar reçelimi yaptım iki şekildede çok güzel oluyor fakat rengi haşlayarak yaptığımda daha güzel oldu.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...