23 Nisan 2013 Salı

İNCİR REÇELİ

1 paket temizlenmiş reçellik taze incir(pakette 100 adet var)
1 kg şeker
2 su bardağı su
2 adet limon
1 tatlı kaşığı limon tozu

Benim oturduğum semtte baharın geldiğini reçellik incirlerin satılmaya başladığında anlarım.Sokakta her köşede çiçek satanlar baharla beraber nisan ayının sonunda ellerinde eldivenlerle çuvallarla inciri temizleyip içinde 100 er adet olarak paketleyip satarlar,incirin arkasından reçellik güller başlar.Gelelim reçelimizin tarifine öncelikle bir tencerede incirlerimizi biraz yumuşayana kadar haşlayalım(7-8 dakika),incirler haşlanırken ayrı bir tencereye şekerimizi alalım ve üzerine suyunu koyup şerbetini hazırlayalım.İncirler haşlandıktan sonra süzgece alıp suyunu süzelim ve tek tek incirleri sıkalım,zaten incirlerin altı delik olduğu için sünger gibi suyunu bırakır hemen yanlız bu aşamada ellerimiz biraz yanabilir incirler sıcak olduğu için.Suyunu sıktığımız incirleri bir kaba alalım ve limonların suyunu sıkıp incirin üzerine döküp söyle bir karıştıralım, bu arada kaynayan şerbetimize incirlerimizi dökelim ve karıştıralım.İncir reçeli diğer reçeller gibi pişmesi 2-3 saat sürmüyor 15-20 dakika kadar kaynatmak yeterli.Küçük bir tabağa suyundan alıp şerbetin kıvamını kontrol edin ve limon tozunu da ekleyip bir iki dakika daha kaynatıp altını kapatın.Soğuduktan sonra kavanoza boşaltabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...