15 Haziran 2009 Pazartesi


YALANCI TAVUKGÖĞSÜ


125 gr margarin

1 su bardağı un

4 su bardağı süt

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya


SOSU İÇİN:


1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı kakao

yarım su bardağı şeker


margarin ve unu birlikte pembeleşinceye kadar kavurun,4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp şekeri ilave edin,unu kavurduktan sonra süte ilave edin ve hızlı hızlı pütür kalmayacak şekilde karıştırın,vanilyayı ilave edip ocağı kapatın(ben damla sakızı da kullandım).Hazırladığınız muhallebiyi borcama yayın ve ayrı bir tencerede sosu pişirip muhallebinin üzerine yayın.Soğuk servis yapın

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...