21 Şubat 2009 Cumartesi











ÇİKOLATALI PARFE

muhallebisi için:
2 su bardapı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un



2 poşet krem şanti
1 paket eti kakaolu bisküvi
1 kivi
1 portakal
1 elma
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1,5 su bardağı süt


üzeri için:
1 paket çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt


muhallebi için gereken malzemeleri karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın.Başka bir kapta krem şantiyi hazırlayın,içine bisküvileri küçük küçük parçalayıp ekleyin,meyveleri küp küp doğrayıp ilave edin,hindistan cevizini de katıp karıştırın.Muhallebi soğuduktan sonra bu karışıma ilave edip iyice karıştırın.Kullanacağınız kalıbınızın içini streç filmle kaplayın ve bu harcı kalıbınıza boşaltıp buzluğa kaldırın.Çikolatalı sosunuzu hazırlayın ve soğutun,buzluktan parfeyi çıkardıktan sonra üzerini sosla kaplayın.Bu parfe bizim evde favori tatlılarımız arasına girdi bundan sonra sık sık yapacağım denemek isteyenlere tavsiye ederim.

1 yorum:

maral dedi ki...

Çikolatalı parfeyi eşime doğumgünü pastası yaptım. Buzlukan çıkartıp, sosunu sürüp, süsledim hemen servis yaptım. Dondurma kıvamındaydı herkes çok beğendi. Biraz eriyince de pasta kıvamına geliyor. Her iki türlü de çok lezzetli. Hazırlanışı çok kolay, yapmanız gereken tek şey tarifi aynen uygulamak. Herkese tavsiye ederim. Elmas sana da teşekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...