6 Şubat 2009 Cuma




ISPANAKLI TART




yarım paket margarin


1 çay bardağı sıvıyağ


1 su bardağı yoğurt


1 paket kabartma tozu


2 damla limon


1 tatlı kaşığı tuz


aldığı kadar un


1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)




İÇ MALZEME




500 gr ıspanak


1 soğan


tuz


karabiber


sıvıyağ




hamuru hazırlayıp dinlendirin,ıspanağı yıkayıp haşlayın,daha sonra biraz sıvıyağla soğanı kavuruğ ıspanağı ilave edip soğanla beraber biraz kavurun ,tuzunu ve karabiberini ilave edip ocağı kapatın.Kalıbınızı yağlayın ve hamurun yarısını tart kalıbınıza yayın,iç harç ılıdıktan sonra hamurun üzerine yayın ,diğer kalan hamuru da açıp harcın üzerine kapatın.Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...