7 Şubat 2009 Cumartesi




PORTAKALLI MUHALLEBİ




4 ,5 su bardağı süt


1 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)


5 yemek kaşığı nişasta


1,5 su bardağı şeker


1 paket vanilya


portakal kabuğu rendesi


pötibör




PELTESİ İÇİN




1 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)


1 su bardağı su


2 çorba kaşığı şeker


2 çorba kaşığı nişasta




bütün malzemeleri karıştırıp muhallebiyi hazırlayın.kullanacağınız kaba biraz muhallebiden dökün üzerine bir sıra bisküvi dizin,kalan muhallebiyi de üzerine döküp yayın.Pelte için bütün malzemeleri karıştırıp kısık ateşte pişirin ve muhallebinin üzerine dökün.Ben arasına bisküvi kullandım siz arzu ederseniz bisküvi kullanmadan da sadece muhallebi olarak hazırlayabilirsiniz.Benim gibi portakallı tatlıları sevenlere tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...