19 Ocak 2009 Pazartesi


TAVUKGÖĞSÜ


1 litre süt

9 çorba kaşığı şeker

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı pirinçunu

1 kaşık tereyağı(veya margarin)

1 paker vanilya

süslemek için tarçın


vanilya ve yağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin,ocağı kapattıktan sonra yağı ve vanilyayı ekleyip çırpın.

1 yorum:

maral dedi ki...

YALANCI TAVUK GÖĞSÜNÜ BAŞKA BİR TARİFE GÖRE DAHA FAZLA YAĞDA UNU KAVURARAK YAPIYORDUM. ELMAS'IN TARİFİ ÇOK ÇOK HAFİF, DAHA SAĞLIKLI VE PRATİK. BEN İÇİNE BİRAZ DA DAMLA SAKIZI KOYDUM. MUTLAKA DENEYİN, NEREDEYSE HER HAFTA YAPIYORUM ÇOK BEĞENİLİYOR...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...