22 Ocak 2009 Perşembe




PORTAKAL ŞEKERLEMESİ




6-7 adet portakal


1 su bardağı toz şeker


3 çorba kaşığı tozşeker(üzerine serpmek için)


1/2 çay bardağı su




öncelikle resimlerim için kusura bakmayın makinem kötü çekiyor.Portakalların kabuklarını soyup geceden suya koyun,suyunu süzdükten sonra bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın,kaynamaya başladığı zaman bu suyu dökün,bu işlemi 3-4 defa tekrarlayın,her seferinde suyunu değiştirin.Daha sonra soğuk suya alıp soğutun ve beyaz yerlerini temizleyin ve uzun uzun kesin.Tekrar tencereye alın ve üzerine 1 bardak şeker ve yarım çay bardağı su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin.Daha sonra yağlı kağıt üzerine alıp üzerine tekrar toz şeker serpin ve kurutun.Kuruduktan sonra kavanoza doldurup pasta ve keklerinizde kullanmak üzere benim gibi uykuya yatırın.Bu işlemler biraz zahmetli ama eğer benim gibi portakal ve çikolata ikilisine bayılıyor sanız yapmaya değer.Şimdiden kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...