29 Ocak 2009 Perşembe




REVANİ(PORTAKAL AROMALI)




3 yumurta


1 su bardağı şeker


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı sıvıyağ


1 paket vanilya


2 paket kabartma tozu


1 su bardağı irmik


1,5 su bardağı un


portakal şekerlemesi




ŞERBETİ İÇİN: 3 su bardağı şeker


4 su bardağı su


1/4 limon




tüm malzemeleri karıştırıp kek hamuru gibi bir hamur hazırlıyorsunuz ve yağladığınız bir kalıba boşaltıp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbeti önceden hazırlayıp soğutun,bri sıcak diğerinin soğuk olması lazım.Ben hamura önceden hazırladığım portakal şekerlemelerinden ilave ettim,eğer isterseniz portakal kabuğu da rendeleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...