12 Ocak 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

1 paket hazır su böreği yufkası
içi için: beyaz peynir
araları için zeytinyağı (isterseniz tereyağ)
üzeri için :1 yumurta sarısı




Paketin içinde 6 adet yufka var,bu ölçüde yufkayla yuvarlak fırın tepsisi kadar çıkıyor,eğer büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 2 paket kullanmanız gerekir.Öncelikle bir tencerede suyu kaynatıyorsunuz,içine tuz ve zeytinyağı koyuyoruz yapışmaması için,ayrı bir kaba da soğuk su doldurunuz.Yufkaları önce kaynar suya sokun 5-6 saniye bekletin sonra soğuk suya atıp süzdürün.Bu işlemi bütün yufkalar için yapın.Tepsinizi yağlayın haşladığınız yufkaları tepsi böreği hazırlar gibi tepsinize dizin ,yufkalar biraz yapışabilir parça parça da dizebilirsiniz sorun olmuyor.Kat aralarına ben zeytinyağı koydum hafif olsun diye arasına ezdiğiniz peyniri de yayın tekrar yufkaları üzerine kapatın ve üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede pişirin.Hazır su böreği yufkası ilk defa kullandım ve çok beğendim heralde bundan sonra böreklerimde en çok bu yufkayı kullanırım çok pratik,birdahaki denemem kıymalı olacak.Şimdiden yapıcak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...