15 Ocak 2013 Salı

KUPTA TİRAMİSU

kreması için:
3,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri


keki için:5 paket ülker dankek kakaolu ıslak kek

ıslatmak için
4/3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı şeker

Kreması için vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin,en son altını kapatmadan vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.Krema ılıdıktan sonra labne peynirini ekleyin ve bir güzel karıştırın.Keklerinizin her birini 4 parçaya ayırın ve kupların dibine önce 2 parçayı kahveli karışımınızla ıslatıp koyun ve üzerine bir parça krema koyun,kalan 2 parça kekinizi de ıslatıp koyun ve üzerine krema ekleyin.Bu ölçülerle 5 adet kup çıkıyor,diğerlerine de bu işlemi uygulayın ve soğuduktan sonra üzerine kakao eleyin.Ben kedidili bisküvi sevmediğim için kullanmadım isterseniz onunla da yapabilirsiniz,ama bu ıslak kakaolu keklerle çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...