31 Mart 2012 Cumartesi


YUMURTASIZ VE SÜTSÜZ KEK

1 su bardağı sıvı yağ
5 kahve fincanı toz şeker
1 portakal kabuğu ve rendesi
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 şişe soda

tüm malzemeleri karıştırın,portakalın kabuğunu rendeleyin ve portakalı soyup blendırdan geçirin 180 derecede 30-35 dakika pişirin.İçinde yumurta olmamasına rağmen çok güzel kabardı,oruç dönemimizde yaptığım güzel bir tarif.

27 Mart 2012 Salı


ÇİKOLATALI PUDİNG

2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1+1/4 su bardağı süt
1 kutu krema
100 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 fiske tuz
1 yumurta
1 vanilya
bütün malzemeleri karıştırıp pişirin ve kuplara doldurup servis yapın.Ev yapımı çok lezzetli bir puding.

24 Mart 2012 Cumartesi



HALLEY PASTA

10 adet halley bisküvi
2 adet muz
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sos
2 su bardağı süt
süslemek için:hindistan cevizi ve toz fıstık

halley bisküvileri küçük küçük kesin, krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle hazırlayın ,muzları doğrayın hepsini krem şantinin içine katıp karıştırın ve kabınızın içine yayın,dondurucuda 35-40 dakika sertleşmesini sağlayın.2 su bardağı sütle hazırladığınız çikolatalı sosu soğuduktan sonra üzerine dökün ve buzdolabına alın.Çok pratik bir pasta,yapımı çok kolay ve bizim evdekiler tarafından çok beğenildi.

15 Mart 2012 Perşembe



ÇİKOLATALI PASTA

Kendi doğum günü pastasını kendisi yapanlardanım

Pandispanyası için:
6 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1/2 kahve fincanı su
birkaç damla rom aroması

ara kreması daha önce yaptığım çilekli pastamın kremasıyla aynı sadece içine kremayı sertleştirmek için jelatin koydum

çikolatalı ganaj için:
200 gr bitter çikolata
200 gr krema

üzeri için:
1 paket çikolatalı sos
1 su bardağı süt

arasına çikolata parçaları ve muz kullandım

12 Mart 2012 Pazartesi


TEKİRDAĞ KÖFTESİ

500 gr dana-kuzu karışık kıyma
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı karbomat
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 diş sarımsak
1 soğan
1 çay kaşığı toz şeker
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon

dün akşam yıllar önce biriktirdiğim yemek dergilerini karıştırırken bulduğum bir tarif,denemek istedim ve evdekilerin çok hoşuna gitti.Yapılışına gelince soğanı ve sarmısağı rendeleyin kımayı ve ekmek içini ,karabiberi,pulbiberi,kimyonu ve tuzu ilave edin ,1 fincan sütün içine irmiği,şekeri ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın ve kıymanın üzerine ekleyin güzelce yoğurun üzerini kapatıp dolapta dinlendirin.Ben 4 saat dinlendirebildim sizin vaktiniz varsa 1 gün önceden hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz,çıkardıktan sonra elinizi ıslatarak şekil verin ve kızartın,şimdiden afiyet olsun.

8 Mart 2012 Perşembe




ÇİLEKLİ PASTA

pandispanyası:(22 cm kalıp için)

5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1/2 kahve fincanı su
birkaç damla rom aroması
3 çorba kaşığı kakao

kreması:
500 ml süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı şeker

1 kutu toz krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için çilek ve muz kullandım

pandispanya için yumurtaları ve şekeri krema olana kadar çırpın daha sonra un ve kabartma tozunu eleyip ilave edin,kakaoyu, suyu ve rom aromasını ekleyin(ben rom tercih ettim siz başka aromalar da koyabilirsibiz)iyice çırpın,daha sonra tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbınıza harcınızı dökün,kalıbınızın kenarlarını yağlamayın böylece kek kabarırken kenarlara tutnup daha güzel kabaracaktır.önceden ısıstılmış 175 derecede pişirin .Piştikten sonra pandispanyanın çökmemesi için kalıbınızı dikine kaldırıp o şekilde soğutun ve soğuduktan sonra üzerindeki bombeli kısmı kesip pandispanyayı 3e bölün.
Krema için vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirin ve altını kapatmadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın,krema soğuduktan sonra 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantinizi kremaya ilave edin ve karıştırın.Katlara bu kremadan koyup üzerini çileklerle süsleyin.Ben üst süslemesi için biraz kırmızı gıda boyası kullandım.



6 Mart 2012 Salı



ENGİNAR SALATASI

3 adet enginar
4-5 dal taze soğan
kırmızı kappa biber
kornişon turşu
1 demet dereotu
mısır

sosu için:
sızma yağ
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
1 limon

enginarları limonlu suda haşlayın ve küçük küpler halinde kesin diğer malzemelerle karıştırın,bir kasede sosunu hazırlayın ve üzerine döküp karıştırın.

4 Mart 2012 Pazar



PRATİK PİZZA

Hamburger ekmeklerini ikiye kesin üzerine salçalı pişirdiğiniz sosisleri koyun,üzerine kaşar rende yapıp kaşarlar eriyene kadar fırına verin.Malzemeleri kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz çok pratik ve lezzetli bir pizza oluyor,misafir geldiğinde kurtaran pratik bir tarif denemenizi tavsiye ederim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...