12 Mart 2012 Pazartesi


TEKİRDAĞ KÖFTESİ

500 gr dana-kuzu karışık kıyma
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı karbomat
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 diş sarımsak
1 soğan
1 çay kaşığı toz şeker
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon

dün akşam yıllar önce biriktirdiğim yemek dergilerini karıştırırken bulduğum bir tarif,denemek istedim ve evdekilerin çok hoşuna gitti.Yapılışına gelince soğanı ve sarmısağı rendeleyin kımayı ve ekmek içini ,karabiberi,pulbiberi,kimyonu ve tuzu ilave edin ,1 fincan sütün içine irmiği,şekeri ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın ve kıymanın üzerine ekleyin güzelce yoğurun üzerini kapatıp dolapta dinlendirin.Ben 4 saat dinlendirebildim sizin vaktiniz varsa 1 gün önceden hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz,çıkardıktan sonra elinizi ıslatarak şekil verin ve kızartın,şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...