23 Mayıs 2012 Çarşamba

KEPEKLİ PİZZA

1 su bardağı buğday unu
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı su+1/2 sıcak su(mayayı eritmek için)
1 poşet instant maya
3 adet uzun sosis
6-7 adet sucuk dilimi
200 gr kaşar rende
domates püresi(ben hazır kutu kullandım
kuru fesleğen
3-4 adet mantar
bir parça çeçil peyniri veya dil peyniri




                                          mayalanmadan önce

mayalanmadan sonra
unu bir kabın içine alın ortasını açık mayayı boşaltın  ve sıcak su ile hiç un almadan mayayı eritin,daha sonra 1 bardak su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamurunuzu yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan sonra tezgaha biraz un serpip yağladığınız tepsinin boyunda açın hamurunuzu.Hamurun üzerine domates rendenizi sürün üzerine fesleğeni serin ve rendelenmiş kaşarınızın yarısını yayın.Küçük doğradığınız sosisleri,sucukları ve mantarı yayın,üzerlerine kalan kaşarları serpin.dil peynirinizi koyun ve 180 derecede 15 dakika pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...