25 Mayıs 2012 Cuma

ISLAK KEK

2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt(eklemeyebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
1,5 su bardağı şeker

sıvı yağ, şeker, süt ve kakaoyu iyice çırpın ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve oda ısısında bekletin diğer tarafta yumurtaları çırpın ve karışıma ilave edin,unu,vanilyayı, kabartma tozunu ve yoğurdu da ialve edip iyice çırpın.Yoğurt eklemeyebilirsiniz ama keklerde yoğurt daha nemli olmasını sağladığı için ben ekledim siz koymayabilirsiniz.Bu karışımı yuvarlak veya dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp kabınıza yayın ve ilk 10 dakika 200 derecede daha sonra 180 dereceye düşürerek pişirin.Fırından çıkardıktan sonra kekinizi kare parçalara kesin ve sosu her tarafına yayın.Ben soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdım pasta gibi oldu,oğlumun en sevdiği kek bayılarak yedi,denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.Fotoğrafı cep telefonumla çektiğim için çok güzel çıkmadı.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...