20 Aralık 2008 Cumartesi




İÇLİ KÖFTE (48 ADET)




3,5 su bardağı köftelik bulgur
2,5 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
sıcak su

içi için:300 gr kıyma
1/2 demet kıyılmış maydanoz
100 gr ceviz
2 soğan
tuz
karabiber
kırmızı pulbiber
bulgur ve irmiği tuz ekleyerek sıcak suyla dinlendirelim,daha sonra kişnişi de ekleyerek hamur gibi yoğuralım.yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızı ıslatarak içini oyalım ve hazırladığımız iç harcı doldurup kapatalım.İster haşlayarak yapabilirsiniz isterseniz kızartarak,ben genellikle haşlayarak yapıyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...