20 Aralık 2012 Perşembe

PEYNİRLİ PİDELER VE ETLİ EKMEK

5 adet ekmek hamuru
250 gr peynir
5-6 dilim kaşar peyniri

250 gr kıyma
1 soğan
tuz,karabiber

ekmek hamurunu küçük bezelere ayırın ben bir tane hamurdan 5 beze çıkardım.Bezeleri unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açın içine ezdiğiniz peynirden ve kaşar parçalarından koyup yarım ay şeklinde kapatın.Teflon tavada üzerini fırça ile yağlayarak arkalı önlü kızartın.Etli ekmek için de soğanı rendeleyin kıymayı ilave edin,tuzunu ve karabiberini koyup biraz su ilave edip harcınızı rahat sürülecek kıvama getirin.Aynı işlemi etli ekmek için de yapıp kızartın.

14 Aralık 2012 Cuma

HÜNKARBEĞENDİ




                                                                                                
4 adet patlıcan
BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
100 gr kaşar rende
1 kg kuşbaşı et
1 soğan
1 sivribiber
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
tuz,karabiber

Patlıcanlarınızı közleyin ve hemen yapıcaksanız közlediğiniz patlıcanı kesme tahtasına alın bıçakla ikiye bölün uzunlamasına ve ucundan tutarak bıçakla içini kazıyarak çıkarın,çok pratik oluyor bu şekilde.Patlıcanlarınızı çatalla ezin.Etinizi taskebabı olarak pişirin,ben hindi buttan kuşbaşı yaptırdım dana eti de kullanabilirsiniz.Ayrı bir yerde yağınızı eritin ve unu ekleyerek kavurun, sütünüzü ekleyin ve hızlıva karıştırarak beşamel sosunuzu hazırlayın,tuzunu ve karabiberini ve kaşar rendenizi ekleyin.Beşamel sosunuza ezdiğiniz patlıcanlarınızı ilave edin ve karıştırın, bu aşamada isterseniz blendırdan da geçirebilirsiniz.Servis tabağına patlıcanınızı koyun ve üzerine etinizi koyarak servis yapın.






10 Aralık 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI PASTA

TABANI İÇİN:
2 paket kakaolu burçak
2 çorba kaşığı margarin
biraz su

KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker

ARA KREMA:
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
muz

ÜZERİ İÇİN:
1 poşet dr oetker çikolatalı sos
2 su bardağı süt


Bisküvileri robotta çekin ve toz haline getirin,yağı eritip bisküviye katın ve biraz su ile hamur haline getirin.Kelepçeli kalıbınızın tabanına yayın ve 200 derecede 10 dakika üst rafta pişirin.Kremayı pişirin ve soğutun,krem şantiyi de 1,5 bardak sütle hazırlayın ve içine muzları küçük küçük doğrayın, çikolata sosunuzu da pişirip soğutun.Fırından kalıbı çıkarıp soğutun üzerine kremayı dökün, biraz katılaştıktan sonra krem şantiyi kremanın üzerine yayın.Soğuttuğunuz çikolata sosunu da pastanın üzerine yayın ve üzerini hindistan ceviziye süsleyin,bir gece dolapta bekletin ve servis yapın.

7 Aralık 2012 Cuma

AYVA TATLISI


Tarifi daha önce vermiştim sadece şeker oranını biraz artırdım,herbir ayvaya 2,5 çorba kaşığı şeker koydum.

5 Aralık 2012 Çarşamba

YILBAŞI KURABİYELERİ





Okulumuzun yılbaşı kermesi için hazırladığım tarçınlı zencefilli kurabiyeler

4 Aralık 2012 Salı

İRMİK HELVASI

1 paket irmik
1,5 paket tereyağı
1 paket fıstık
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su



Bir tencerede sütü, suyu, şekeri ve yağı koyup şerbeti hazırlayın.Ayrı bir tencerede kısık ateşte önce fıstığı kavurun sonra irmiği ekleyip kısık ateşte yarım saat rengi dönene kadar kavurun,daha sonra şerbetinizi yavaş yavaş irmiğe dökün ve ellerinizi yakmamak için çok dikkat etmeniz gerekmektedir.Güzelce karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin altını kapatıp temiz bir örtü örtüp soğuyana kadar güzelce dinlendirin.Daha sonra geniş bir tepsine alıp çatalla tellendirin.

2 Aralık 2012 Pazar

UN KURABİYESİ

1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
10 kaşık pudra şekeri
4 çorba kaşığı nişasta
5 bardak un
üzeri için pudra şekeri


yumuşamış margarini ve şekeri ve sıvıyağı rondoda krema kıvamına gelene kadar karıştırın ve kaba alın,üzerine nişastayı ve elenmiş unu ekleyerek yoğurun.Hamurudan parçalar koparıp rulo haline getirin ve bıçakla verev şekilde kesin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 160 derecede 15-20 dakika pişirin.Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.Dışardaki un kurabiyelerinin tadında nefis bir kurabiye,birdahaki denememde içine nişasta koymadan yapacağım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...