14 Aralık 2012 Cuma

HÜNKARBEĞENDİ




                                                                                                
4 adet patlıcan
BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
100 gr kaşar rende
1 kg kuşbaşı et
1 soğan
1 sivribiber
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
tuz,karabiber

Patlıcanlarınızı közleyin ve hemen yapıcaksanız közlediğiniz patlıcanı kesme tahtasına alın bıçakla ikiye bölün uzunlamasına ve ucundan tutarak bıçakla içini kazıyarak çıkarın,çok pratik oluyor bu şekilde.Patlıcanlarınızı çatalla ezin.Etinizi taskebabı olarak pişirin,ben hindi buttan kuşbaşı yaptırdım dana eti de kullanabilirsiniz.Ayrı bir yerde yağınızı eritin ve unu ekleyerek kavurun, sütünüzü ekleyin ve hızlıva karıştırarak beşamel sosunuzu hazırlayın,tuzunu ve karabiberini ve kaşar rendenizi ekleyin.Beşamel sosunuza ezdiğiniz patlıcanlarınızı ilave edin ve karıştırın, bu aşamada isterseniz blendırdan da geçirebilirsiniz.Servis tabağına patlıcanınızı koyun ve üzerine etinizi koyarak servis yapın.






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...