3 tane büyük boy rendelenmiş havuç
3 tane portakal
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Rendelenmiş havuçları düdüklü tencereye koy,portakalın kabuğunu rendele suyunu sıkıp şekeri, kabuğunu hepsini birlikte tencereye ekle, 1 çay bardağı suyu da koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatıp düdük çıkıncaya kadar kaynatın,düdük çıktıktan sonra altını kısıp 10 dakika pişirin.Kapağı açtıktan sonra kıvamlanıncaya kadar 20 dakika kadar daha kaynatın.Çok pratik ve lezzetli bir reçel,yediğiniz zaman havuç reçeli değil de portakal reçeli yiyormuşsunuz gibi tadı.Ben elmalı tart yaptığım zaman içine muhakkak 2 kaşık ekliyorum çok güzel bir tat veriyor tarta denemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder