19 Mart 2009 Perşembe


TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK


4 su bardağı un

1/2 paket kuru maya

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı ılık su

2 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz


iç harcı için:1 kase tahin

2 çorba kaşığı toz şeker(artırıp azaltabilirsiniz)

ceviz


hamur malzemelerini karıştırıp bir süre dinlendirin.Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp daire şeklinde açın,hazırladığınız tahinli karışımı hamura yayın ve ceviz serpin ve hamuru rulo yaparak kıvırın ve kendi etrafında dolayın,en son üzerine kalan tahinli harcınızdan sürüp 180 derecede 20 dakika pişirin.(tarifin aslında süt de var ama ben koymak istemedim.arzu ederseniz su miktarını azaltıp süt ekleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...