26 Nisan 2014 Cumartesi

ÇİKOLATALI PROFİTEROL




MALZEMELER
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya 
Kreması:
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  •  1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Üzeri İçin:
  • 1 paket Dr. Oetker çikolata sosu
YAPILIŞI

  1. 1 su bardağı  tencerede kaynatın. Kısık ateşe alın.
  2. İçine margarini veya tereyağını atın. 
  3. Yağ su içinde eriyince 1 su bardağı unu içine ekleyin.
  4. Ocakta karıştırarak unun karışmasını sağlayın. 2 dk. kadar karıştırın ve ocaktan alın. Arada hamuru karıştırarak soğutun ve kurumasını engelleyin.
  5. Yumurtaları mikser yardımı ile çırpın. Vanilyayı ekleyin.
  6. Pişen hamuru kaşık kaşık yumurtalara karıştırıp çırpın. 
  7. Yağlanmış fırın tepsisi veya pişirme kağıdı üzerine birer tatlı kaşığı hamurdan yuvarlaklar dizin. Eğer ekler yapacaksanız birer parmak uzunluğunda şekil vererek dizin.
  8. 175 C'de ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin. Fırın ısısını 165 C'ye düşürerek iyice kuruyuncaya kadar fırında tutun. Pişirme sırasında fırın kapağını kesinlikle açmayın.
  9. Krema için, krem şanti ve sütü çırpın. Katılaşıp kabarınca buzdolabına alın.
  10. Diğer malzemeleri karıştırıp ocakta krema pişirin. Mikser ile çırpın.
  11. Kremaya dolaptaki krem şantiyi ekleyip çırpın. 
  12. Krema soğuyunca sıkma torbasına yerleştirin.
  13. Profiterollerin içine doluncaya kadar krema sıkın. 
  14. Üzeri için, çikolata sosunu paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Servisten önce profiterollerin üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...