25 Nisan 2012 Çarşamba


tamamen uydurduğum ,evdeki semizotunu değerlendirmek için yaptığım bir salata.Semizotunu tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm,yarım bardak kadar kısırlık bulgur ve biraz irmiği ıslatıp içine biraz tuz ve kişniş koydum ve yoğurarak küçük köfteler yaptım,bunları da haşladım ve yoğurdun üzerine aldım üzerine sarımsaklı domates sos yapıp döktüm ve afiyetle yedik.

19 Nisan 2012 Perşembe




MEYVELİ PASTA

pandispanyası için:

6 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

pastacı kreması:

500 ml süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

2 kutu krem şanti(4 poşet)
2 su bardağı süt
çilek
pandispanyayı ıslatmak için şekerli süt

arkadaşıma hazırladığım süpriz doğum günü pastası.Pandispanyasını bir gün önceden hazırlamıştım.Kreması için; vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırın en son vanilyayı ekleyin ve soğutun.2 bardak sütle şantiyi hazırlayın,pandispanyayı 3 kata ayırın ve şekerli sütünüzle ıslattığınız kata önce biraz krem şanti sürün sonra üzerine pastacı kremasını sürün ve çilekleri yerleştirin,diğer katları da bu şekilde hazırlayın ve kalan krem şantiyle pastanızı kaplayın.

13 Nisan 2012 Cuma


Çay saatine çok pratik bir alternatif,canınız çayın yanına birşey istediğinde çarçabuk yapacağınız bir tarif.Bir tane yufkayı (sayıyı artırabilirsiniz) muska böreği yapacakmış gibi rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında kesin,bir tasa su doldurun ve bu parçaları suyun içinde biraz bekletin,daha sonra havlu kağıt serili bir tabağın üstüne alın ve yağda kızartın,ben üzerine pudra şekeri serpip servis yaptım isterseniz reçellerle de deneyebilirsiniz o şekilde de çok güzel oluyor,şimdiden afiyet olsun.

9 Nisan 2012 Pazartesi


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

500 gr yaprak
2 kg soğan
2 bardak pirinç
3 su bardağı zeytinyağı
yenibahar(1 paket)
tarçın(2 tatlı kaşığı)
2 demet dereotu
dolmalık üzüm
dolmalık fıstık
tuz şeker
1 adet limon suyu


8 Nisan 2012 Pazar


HAPPY EASTER


5 Nisan 2012 Perşembe



PASKALYA ÇÖREĞİ

2 kg un
2 paket yumuşamış margarin
10 yumurta
1 paket mahlep
3 paket yaş maya
5 su bardağı toz şeker
3 paket damla sakızı
2 su bardağı ılık süt

Yine bir paskalya bayramı ve paskalya çöreği,bu ölçülerle 10 adet büyük çörek çıkıyor,siz isterseniz tarifi yarım ölçü de yapabilirsiniz.Büyük bir kabın içine unu alın ortasını havuz gibi açın ve ortasına mayayı koyun(ben mayayı ekmek fırınından aldım 2 kg un ölçüsü için istedim)üzerine ılık sütü dökün ve mayayı eritin,üzerini unla kapatın ve 5 dakika bekleyin daha sonra diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun,unun ölçüsü tamdır daha fazla un eklemeyin yoksa sert olur çörekler,kıvamı ekmek hamuru kıvamında,zaten yoğurdukça hamur elinizi bırakıyor.6 saat ılık bir ortamda mayalandırın hamur iyice kabaracaktır,mayalandıktan sonra biraz daha yoğurup hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp saç örgüsü şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün,isterseniz file fındıklarla da süsleyebilirsiniz 170 derecede kızarana kadar pişirin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...