5 Nisan 2012 Perşembe



PASKALYA ÇÖREĞİ

2 kg un
2 paket yumuşamış margarin
10 yumurta
1 paket mahlep
3 paket yaş maya
5 su bardağı toz şeker
3 paket damla sakızı
2 su bardağı ılık süt

Yine bir paskalya bayramı ve paskalya çöreği,bu ölçülerle 10 adet büyük çörek çıkıyor,siz isterseniz tarifi yarım ölçü de yapabilirsiniz.Büyük bir kabın içine unu alın ortasını havuz gibi açın ve ortasına mayayı koyun(ben mayayı ekmek fırınından aldım 2 kg un ölçüsü için istedim)üzerine ılık sütü dökün ve mayayı eritin,üzerini unla kapatın ve 5 dakika bekleyin daha sonra diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun,unun ölçüsü tamdır daha fazla un eklemeyin yoksa sert olur çörekler,kıvamı ekmek hamuru kıvamında,zaten yoğurdukça hamur elinizi bırakıyor.6 saat ılık bir ortamda mayalandırın hamur iyice kabaracaktır,mayalandıktan sonra biraz daha yoğurup hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp saç örgüsü şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün,isterseniz file fındıklarla da süsleyebilirsiniz 170 derecede kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...