30 Nisan 2009 Perşembe




ISPANAKLI KEK

2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
1 kase haşlanmış ıspanak
üzeri için:1 çay bardağı süt
1 poşet krem şanti
un(ölçmeden koydum)
Önce şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın,daha sonra ıspanak hariç tüm malzemeleri karıştırın.Ispanağı haşlayıp blendırdan geçirin ve karışıma ekleyin.180 derecede pişirin.soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve kenarlarından ince halka kesin(ben yuvarlak kalıpta yaptım) ve rondoda toz haline getirin.1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın ve kekin üzerini kaplayın,toz haline getirdiğiniz kek parçalarını da kremanın üzerine serpin ve servis yapın.



Görüntüsü yeşil olduğu için yiyenler tarafından önce fıstıklı sanılıyo,ıspanaklı olduğu anlaşılmıyo.ıspanak olduğu için önyargılı olabilirsiniz fakat tadını hiç almıyosunuz sadece renk veriyo.Ispanak yemeyen çocuklara kolaylıkla yedirebilirsiniz.Beb oğlumu fıstıklı diye kandırıp yedirdim bu keki yoksa hayatta yemezdi,herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...