1 Ekim 2009 Perşembe


FIRIN MAKARNA


1/2 paket fırın makarna

2 su bardağı süt

1 yumurta

2 çorba kaşığı tepeleme un

2 çorba kaşığı margarin

1 yumurta

150 gr rendelenmiş kaşar
biraz beyaz peynir
tuz
karabiber


öncelikle makarnayı haşlayın,yağla unu pembeleşene kadar kavurun ve üzerine azar azar sütü tuzu ve karabiberi ilave edip beşamel sos hazırlayın,eğer kıvamı koyuysa süt ekleyip inceltebilirsiniz,daha sonra içine 1 yumurtayı ve rendelediğiniz kaşarın yarısını ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın ve makarnayı da ilave edip iyice karıştırın ve fırın kabına yayın üzerine de kalan kaşarı serpip kızarana kadar 200 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...