1 paket mantar
yarım demet dereotu
sıvıyağ
üzeri için kaşar rende
Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın ve kendi suyunu çekene kadar pişirin,daha sonra sıvıyağ ilave edin biraz kavurun,pirinçleri de ilave edip birsüre de onunla kavurun 4 bardak su ve tuzunu ilave edip pişirin.Piştikten sonra kıyılmış dereotunu ilave edin ve pilavı borcama yayın ve üzerini düzleştirin kaşar ilave edip 200 derecede kaşar eriyene kadar kızartın.
KUZU TANDIR İÇİN:
750 gr kuzu kapama
karabiber
tuz
sıvıyağ
1/2 su bardağı sıcak su
kuzu etlerini sıvıyağla birlikte düdüklü tencerede kızartın iyice kızardıktan sonra tuzunu ve karabiberini ve yarım bardak sıcak suyu ilave edip 40 dakika düdüklü tencerede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder