7 Mayıs 2009 Perşembe

PEYNİRLİ ZARF BÖREĞİ





























PEYNİRLİ ZARF BÖREĞİ
  • 3 yufka
  • 1,5 su bardağı süt

  • sıvıyağ
  • 1yumurta
  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • susam (süslemek için)

süt,sıvıyağ ve yumurta akını karıştırıp yufkaları ıslamak için sos hazırlayın.Birinci yufkayı serin ve sosla ıslatın,ikinci ve üçüncü yufkayı da üzerine koyup aynı işlemi uygulayın.Daha sonra kenarlarından ortaya doğru birleştirip katlayın kare hale getirin ve ezip içine maydanoz doğradığınız peyniri yayın.Daha sonra dört ucunu ortada birleştirip zarf haline getirin ve üçgenler kesin ve derin dondurucuda 1 gece bekletin.Ertesi gün buzu çözüldükten sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serpip fırına verin.yerken yufkadan çok milföy görünümünde çıtır çıtır.Yapım aşamalarını fotoğrafladım daha iyi anlayabilirsiniz .Önceden hazırlayıp dondurucuda saklayacağınız lezzetli bir börek, ben bir kısmını da yağda kızarttım o şekildede çok lezzetli oluyor

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...