4 Ekim 2009 Pazar







MUHALLEBİLİ KADAYIF
500 gr taze kadayıf
125 gr margarin

şerbeti için: 4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

muhallebisi için:5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
damla sakızı

kadayıfı dilim dilim kesin ve yağı eritip karıştırın.kadayıfın yarısından fazlasını yağlanmış fırın kabına yayın.muhallebiyi pişirip soğutun ve yaydığınız kadayıfın üzerine dökün kalan kadayıfı da üzerine yayın 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.şerbeti daha önceden hazırlayıp soğutun sıcak kadayıfın üzerine dökün.Soğuk servis yaparsanız daka lezzetli oluyor.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...