4 Aralık 2012 Salı

İRMİK HELVASI

1 paket irmik
1,5 paket tereyağı
1 paket fıstık
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su



Bir tencerede sütü, suyu, şekeri ve yağı koyup şerbeti hazırlayın.Ayrı bir tencerede kısık ateşte önce fıstığı kavurun sonra irmiği ekleyip kısık ateşte yarım saat rengi dönene kadar kavurun,daha sonra şerbetinizi yavaş yavaş irmiğe dökün ve ellerinizi yakmamak için çok dikkat etmeniz gerekmektedir.Güzelce karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin altını kapatıp temiz bir örtü örtüp soğuyana kadar güzelce dinlendirin.Daha sonra geniş bir tepsine alıp çatalla tellendirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...