MALZEMELER
- 1 su bardağı su
- 125 gr. margarin veya tereyağ
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Kreması:
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
- 1 paket Dr. Oetker çikolata sosu
YAPILIŞI
- 1 su bardağı tencerede kaynatın. Kısık ateşe alın.
- İçine margarini veya tereyağını atın.
- Yağ su içinde eriyince 1 su bardağı unu içine ekleyin.
- Ocakta karıştırarak unun karışmasını sağlayın. 2 dk. kadar karıştırın ve ocaktan alın. Arada hamuru karıştırarak soğutun ve kurumasını engelleyin.
- Yumurtaları mikser yardımı ile çırpın. Vanilyayı ekleyin.
- Pişen hamuru kaşık kaşık yumurtalara karıştırıp çırpın.
- Yağlanmış fırın tepsisi veya pişirme kağıdı üzerine birer tatlı kaşığı hamurdan yuvarlaklar dizin. Eğer ekler yapacaksanız birer parmak uzunluğunda şekil vererek dizin.
- 175 C'de ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin. Fırın ısısını 165 C'ye düşürerek iyice kuruyuncaya kadar fırında tutun. Pişirme sırasında fırın kapağını kesinlikle açmayın.
- Krema için, krem şanti ve sütü çırpın. Katılaşıp kabarınca buzdolabına alın.
- Diğer malzemeleri karıştırıp ocakta krema pişirin. Mikser ile çırpın.
- Kremaya dolaptaki krem şantiyi ekleyip çırpın.
- Krema soğuyunca sıkma torbasına yerleştirin.
- Profiterollerin içine doluncaya kadar krema sıkın.
- Üzeri için, çikolata sosunu paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Servisten önce profiterollerin üzerine sosu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder