1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabarma tozu
1 kase toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
üzeri için:1 paket(80 gr) bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ
Margarin,pudra şekeri,ve yumurtayı bir kaba alıp yoğuralım,daha sonra kakao, kabartma tozu, ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve toz şekere bulayalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip parmağımızla ortalarını çukur yapalım ve 170 derecede pişirelim.Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata be tereyağ karışımını kaşıkla ortalarına koyalım.İçleri yumuşak nefis kurabiyeleri denemenizi isterim.
30 Mayıs 2013 Perşembe
28 Mayıs 2013 Salı
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK SALATASI
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kase haşlanmış erişte
4 dal yeşil soğan
maydanoz
pulbiber,nane
sosu için:1 tatlı kaşığı hardal
1 limon
tuz
sızma yağ
25 Mayıs 2013 Cumartesi
MONSTER HİGH DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Yeğenimin doğum günü için hazırladığım pasta.İki adet kakaolu ve yoğurtlu pandispanya hazırladım 28 cm ve 18 cm lik pasta çemberleriyle,pandispanya ölçülerimi daha sonra detaylı yazacağım, yoğurtlu yaptığım içğin gayet nemli pandispanyam oldu.İçin çikolatalı krema ve bol parça çikolatayla hazırladım.Pastada kullandığım çikolatalı krema favori kremalarımdan,ben 2 ölçü olarak hazırladım kremayı sizlere bu şekilde tarifini vereceğim, denemek isteyenlere önereceğim bir pasta kreması,tek başına bile kuplarda soğuk olarak servis yapacağınız harika bir krema.
ÇİKOLATALI KREMA
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağ
3 adet 80 gr lık bitter çikolata
200 gr labne(1 kutu)
Çikolata,yağ ve labne hariç muhallebi gibi pişirin.Ocağı kapattıktan sonra yağı,parçalara bölünmüş çikolatayı ve labneyi ekleyip mikserle çırpın ve iyice soğuduktan sonra pastalarınızda kullanın.
14 Mayıs 2013 Salı
KAHVALTILIK YEŞİL ZEYTİN
Kahvaltılarınız için değişik bir alternatif
MALZEMELER:
yeşilzeytin
bir avuç ceviz
1 tatlı kalşığı fesleğen
6-7 adet kurutulmuş domates
susam ve sızma yağ
9 Mayıs 2013 Perşembe
YALANCI PROFİTEROL
MALZEMELER:
1 paket kedidili bisküvi
KREMASI İÇİN:
1 lt süt
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kutu krem şanti(2 poşet de kullanılacak)
1 su bardağı süt
ÇİKOLATA SOSU:
1 paket toz çikolatalı sos
3 su bardağı süt
Kremayı ocakta karıştırarak pişirin.Muhallebiniz soğurken 1 bardak sütle krem şantinizi hazırlayın,3 bardak sütle çikolata sosunuzu pişirin ve soğumaya bırakın.Kedidili bisküvileri 4 parçaya bölün,soğuyan kremanıza krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın ve içine bisküvilerinizi ilave edip karıştırın.Kullanacağınız borcamın içini ıslatın ve bisküvili karışımınızı içine boşaltıp spatulayla üzerini düzleştiri.Üstüne soğuyan çikolata sosunuzu dökün ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
6 Mayıs 2013 Pazartesi
GÜL REÇELİ
yeşil sapını tutup koparın
bütün halde tutup beyaz kısımlarını mutfak makasıyla kesin
beyaz kısımları kesildikten sonra bu şekilde kalıyor
MALZEMELER:
250 gr reçellik gül
2 kg toz şeker
2 tatlı kaşığı limon tozu
Öncelikle gülleri bütün halde resimdeki gibi tutup yeşil sapını koparın ve beyaz kısımlarını kesin,daha sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup güller yumuşayana kadar 35-40 dakika kadar haşlayın, haşlandıktan sonra üzerine 2 kg şekeri ilave edip ara ara karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Kıvamını kontrol etmek için küçük bir tabağa suyundan alıp bakın(30-35 dakika kaynatmanız gerekiyor).Ocağı kapatmadan önce limon tozunu ekleyin ve renginin nasıl güzelleştiği o zaman ortaya çıkıyor.Bir kez daha karıştırıp altını kapatın ve soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.Gülleri temizlerken ve pişerken eve yayılan mis gibi kokuyu anlatmama imkan yok denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
NOT:Gülleri hemen pişirmek istemezseniz eğer kışa saklamak için, gülleri temizledikten sonra 1 tane limon ve 1 su bardağı şekerle iyice ovun ve kavanoza koyup buzdolabında istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
Bir diğer pişirme yöntemi de gülleri yine aynı şekilde temizleyin 1 adet limon ve 1 bardak şekerle ovun,siz bu işlemi yaparken bir tencereye 1,250 gr şekeri ve 3,5 bardak suyu kaynatmaya başlayın,gülleri ovduktan sonra kaynayan şerbetin içine atın ve yaklaşık yarım saat daha kaynatın,ocağı kapatmadan önce limon tozunu ekleyin ve altını kapatın.Ben iki yöntemle de bugüne kadar reçelimi yaptım iki şekildede çok güzel oluyor fakat rengi haşlayarak yaptığımda daha güzel oldu.
bütün halde tutup beyaz kısımlarını mutfak makasıyla kesin
beyaz kısımları kesildikten sonra bu şekilde kalıyor
MALZEMELER:
250 gr reçellik gül
2 kg toz şeker
2 tatlı kaşığı limon tozu
Öncelikle gülleri bütün halde resimdeki gibi tutup yeşil sapını koparın ve beyaz kısımlarını kesin,daha sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup güller yumuşayana kadar 35-40 dakika kadar haşlayın, haşlandıktan sonra üzerine 2 kg şekeri ilave edip ara ara karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Kıvamını kontrol etmek için küçük bir tabağa suyundan alıp bakın(30-35 dakika kaynatmanız gerekiyor).Ocağı kapatmadan önce limon tozunu ekleyin ve renginin nasıl güzelleştiği o zaman ortaya çıkıyor.Bir kez daha karıştırıp altını kapatın ve soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.Gülleri temizlerken ve pişerken eve yayılan mis gibi kokuyu anlatmama imkan yok denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
NOT:Gülleri hemen pişirmek istemezseniz eğer kışa saklamak için, gülleri temizledikten sonra 1 tane limon ve 1 su bardağı şekerle iyice ovun ve kavanoza koyup buzdolabında istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
Bir diğer pişirme yöntemi de gülleri yine aynı şekilde temizleyin 1 adet limon ve 1 bardak şekerle ovun,siz bu işlemi yaparken bir tencereye 1,250 gr şekeri ve 3,5 bardak suyu kaynatmaya başlayın,gülleri ovduktan sonra kaynayan şerbetin içine atın ve yaklaşık yarım saat daha kaynatın,ocağı kapatmadan önce limon tozunu ekleyin ve altını kapatın.Ben iki yöntemle de bugüne kadar reçelimi yaptım iki şekildede çok güzel oluyor fakat rengi haşlayarak yaptığımda daha güzel oldu.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)