26 Mart 2013 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR

5 adet enginar
200 gr kuru iç bakla
1 soğan
dereotu
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un

Öncelikle baklamızı sıcak suyla ıslatıp birkaç saat bekleyelim ve daha sonra bir iki taşım kaynatıp suyunu süzelim.Bir tencereye enginarlarımızı alalım ve ortalarına baklalarımızı koyalım kalanları enginarların arasına dizelim.Enginarların üzerine piyazlık doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve üzerini çıkacak kadar su ilave edelim.Tuzunu,şekerini,limon suyunu ve kıvam alması için ununu ilave edip kısık ateşte pişirelim (ben düdüklü tencerede pişirdim).Piştikten sonra kıyılmış dereotu ile süsleyelim.



17 Mart 2013 Pazar

EKŞİ MAYALI TAM BUĞDAY EKMEĞİ

350 gr tam buğday unu(2,5 cup)
150 gr organik un (1 cup)
1,5 su bardağı ılık su
200 gr(1 su bardağı) ekşi maya
1 çay kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker




Ekmeğimi sinbo ekmek makinasında yaptım.Tek yapmam gereken bütün malzemeleri makineye koymaktı ve çok güzel bir ekmeğim oldu.Ekmeğin dokusu dışardan aldığımız ekmeklerden çok daha farklı ve yoğun,gerek ekmek yediğimizi anladık denemenizi öneririm.Benim ekşi mayam tutmadı ilk denememdi sanırım beceremedim ve ekşi mayamı arkadaşımdan aldım.Ekşi mayalı ekmek çok güzel oluyor,püf noktalarını araştırıp yeniden deneyeceğim.

16 Mart 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI KEK

1,5 su bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 paket 80 gr lık bitter çikolata
aldığı kadar un
1 su bardağı sıvıyağ



Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın ve çikolata hariç diğer malzemeleri de katıp mikserle çırpın.Kek kalıbınızı yağlayın ve harcınızı kalıba boşaltın.Çikolatayı benmari usulü eritin ve harcın üzerine gezdirin ve bıçakla şekil verin.180 derecede pişirin.

13 Mart 2013 Çarşamba

KETEN TOHUMLU KEPEK EKMEĞİ

5 su bardağı + 1 çorba kaşığı kepekli un
2 tatlı kaşığı keten tohumu
1 paket instant maya
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker





İlk ekmek denememi sizlerle paylaşmak istedim, ilk olmasına rağmen hiç fena olmadı şimdi kendi mayamı kendim hazırlıyorum,ekşi maya hazırlıyorum mayam olunca onunla da ekmek yapacağım ve sizlerle paylaşacağım.Bu aralar hamur işlerine takmış vaziyetteyim evde sürekli hamur açıyorum şimdi ekmeğimize geçelim.Kuru malzemeleri karıştıralım ve sonra ılık suyumuzu azar azar ilave ederek biraz ele yapışan bir hamur hazırlayalım ve hamur iki katı olana kadar 2 saat mayalandıralım.bu süre sonunda hamurumuzu biraz daha yoğuralım ve ister tek parça ister benim yaptığım gibi hamuru ikiye bölerek oval şekil verelim ve 15 dakika daha tepsi mayası için bekleyelim.Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım ve fırının içine ısıya dayanıklı bir kabı su ile doldurup koyalım,tepsimizi alttan 1. kata koyalım ve 10 dakika sonra ısıyı 180 dereceye düşürelim.Ben ekmekleri fırına vermeden önce üzerlerini elimle ıslattım.Piştiğini anlamak için dış kabuğunun sertliğinden anlayabilirsiniz.Ben ekmek yapmaya karar verince internette çok araştırma yaptım çoğu tarifte 18 saat mayalandırmak gerektiği yazıyodu ama ben o kadar mayalandırmadım zaten 2 saat içinde hamur kabından taşıcak kadar mayalanmıştı.Bir dahakini ekşi mayalı hazırlayıp sizlerle paylaşacağım.Pişerken eve yayılan ekmek kokusu mükemmeldi.

11 Mart 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ GÖZLEME

3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
su
açmak için un

içi için:250 gr beyaz peynir
maydanoz


Bütün malzemeleri biraraya getirip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamuru biraz dinlendirip içini hazırlayın.Hamurunuzu bezelere ayırın, bu ölçüyle 6 adet çıkıyor siz un miktarını artırıp sayıyı çoğaltabilirsiniz.Bezelerin üzerine un serpip yufka gibi açın.yufkanızı dört taraftan ortaya doğru katlayın ve içinizi koyup zarf şeklinde kapatın.Tavada üzerlerini fırçayla yağlayarak kızartın.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...