26 Şubat 2013 Salı

PAŞA LOKUMU

1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ
vanilya
2 paket hindistancevizi
1 muz
üzeri için:
1 kutu krem şanti(2 poşet de kullanılacak)
1 su bardağı süt



Sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte ısınmaya başlasın,ayrı bir yerde tereyağıyla birlikte unu kavurun,süt ısındıktan sonra içine şekerinizi ve kavrulmuş ununuzu ilave edip muhallebinizi karıştırarak pişirin,altını kapatmadan vanilyayı da ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın.Fırın tepsinize yağlı kağıt serin böylece daha rahat rulo yapaniliyorsunuz, üzerine bolca hindistancevizini serpin ve muhallebiyi eşit bir şekilde döküp buzdolabında birkaç saat soğumasını sağlayın.Soğuduktan sonra üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız şantinizi sürün ve dilimlediğiniz muzları uzunlamasına dizin ve tekrar dolapta soğutun.Dolaptan aldıktan sonra yağlı kağıtla rulo yapmaya başlayın.Ben tepsinin ortasına gelince kestim çok kalın rulo olmaması için yani tepsiyi ikiye bölmüş oldum.Rulo yaptıktan sonra dilim yapıp servis tabağına dizin.Çok lezzetli ve hafif oluyor şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun.

18 Şubat 2013 Pazartesi

RULO BÖREK

4 yufka
500 gr ıspanak
1 soğan
1 kaşık salça
3 adet haşlanmış patates
üzeri için kaşar rende


Ispanağı yıkayıp doğrayın ve biraz sıvıyağ,tuz ve karabiberle harmanlayın.Patatesleri haşlayın ve soğanla biraz soteleyin ve 1 kaşık salça ve sıvıyağ  ilave edip tuzunu karabiberini ekleyin.Yufkaların 2 tanesini üst üste koyun ve patatesli karışımınızı yayın,üzerine 3. yufkayı serin ve ıspanaklı karışımınızı koyun ve son yufkayı da üzerine kapatıp rulo yapın.Uzun bir rulo olduğundan ben ikiye böldüm ve streç filmle sarıp buzluğa koyun.Donmuş halde dilim yapıp fırına verin pişmesine yakın üzerine kaşar rendelerinizi serpip kaşarlar kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...