29 Kasım 2012 Perşembe

PATATES PASTASI

7 adet büyük boy patates(1,5 kg)
5 adet havuç
5 diş sarımsak
750 gr yoğurt
süslemek için dereotu





Patatesleri haşayın ve rendeleyin,içine tuzunu,karabiberini ve pulbiberini ekleyip hamur gibi yoğurun.Ayrı bir yerde havuçlarınızı rendeleyin ve tavada soteleyin.İsterseniz süzme yoğurt kullanabilirsiniz ben kendim süzdürdüm, yoğrdunuzdan bir kase kadarını ayırın ve içine sarmısağınızı ekleyin havuç soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın, ben 2 kaşık da mayonez ekledim.Kelepçeli bir kalıbı streç filmle kaplayın ve patates hamurunuzun yarısını ayırıp elinizi ıslatarak kalıbınıza yayın, ortasına havuçlu karışımınızı yayın kalan patatesi de yağlı kağıt üzerine açıp havucun üstüne kapatın.Biraz dolapta beklettikten sonra servis yapacağınız tabağa ters çevirip alın ve üzerine ayırdığınız yoğurdu sürün  dereotuyla süsleyin.

26 Kasım 2012 Pazartesi

DOMATES ÇORBASI

1 şişe domates suyu(tat veya tamek)
1 küçük kutu krema
üzeri için kaşar rende,nane
tuz ,karabiber

Oldukça pratik ve çok lezzetli bir çorba.Kremayı ve domates suyunu tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.Piştikten sonra kaselere alın üzerine nane ve kaşar rende ile servis yapın.Yapımı oldukça kolay ve çok leziz.
NOT:Tariflerimi deneyenlerin yorumlarını bekliyorum.

22 Kasım 2012 Perşembe

HAVUÇ REÇELİ

3 tane büyük boy rendelenmiş havuç
3 tane portakal
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

Rendelenmiş havuçları düdüklü tencereye koy,portakalın kabuğunu rendele suyunu sıkıp şekeri, kabuğunu hepsini birlikte tencereye ekle, 1 çay bardağı suyu da koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatıp düdük çıkıncaya kadar kaynatın,düdük çıktıktan sonra altını kısıp 10 dakika pişirin.Kapağı açtıktan sonra kıvamlanıncaya kadar 20 dakika kadar daha kaynatın.Çok pratik ve lezzetli bir reçel,yediğiniz zaman havuç reçeli değil de portakal reçeli yiyormuşsunuz gibi tadı.Ben elmalı tart yaptığım zaman içine muhakkak 2 kaşık ekliyorum çok güzel bir tat veriyor tarta denemenizi öneririm.

8 Kasım 2012 Perşembe

HASANPAŞA KÖFTESİ

500 gr kıyma
1 soğan
galeta unu
tuz,karabiber,maydanoz
1 diş sarımsak

PÜRESİ İÇİN:
3 büyük patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
üzeri için:kaşar rende

Köfteyi hazırlayın ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını çanak şekline getirip tepsiye dizin ve 15 dakika 200 derece fırında ön pişirme yapın.Hazırladığınız püreyi ister kaşıkla ister krema sıkacağıyla köftelerin ortasına doldurun üzerine kaşar rende koyup tekrar fırına verin ve kaşarlar kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...