1 kg nar
2 su bardağı toz şeker
1,5 litre su
narları ayıklayın ve şekerle ovun üzerine suyu ilave edin ve ocakta komposto gibi kaynatın.soğuduktan sonra süzgeçten geçirin ve soğuk servis yapın.Afiyet olsun
28 Ekim 2012 Pazar
15 Ekim 2012 Pazartesi
10 Ekim 2012 Çarşamba
SUSAMLI KURABİYE
1 çay bardağı susam
2 çay bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
susamları tavada pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın,şeker ile yumuşamış margarini mikser ile çırpın ve diğer malzemelerle karıştırıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp aralıklarla tepsiye dizin ve 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. Tarif hünerli bayanlara ait , kıyır kıyır ağızda dağılan harika kurabiyeler oluyor.
2 çay bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
susamları tavada pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın,şeker ile yumuşamış margarini mikser ile çırpın ve diğer malzemelerle karıştırıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp aralıklarla tepsiye dizin ve 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. Tarif hünerli bayanlara ait , kıyır kıyır ağızda dağılan harika kurabiyeler oluyor.
7 Ekim 2012 Pazar
PALAMUT PLAKİ
2 adet palamut
2 adet soğan
2 patates
2 adet defne yaprağı
3 domates
1 tutam maydanoz
3-4 dilim limon
palamutları dilim kestirip yıkayın,soğanları piyazlık doğrayıp biraz sıvıyağda soteleyin,küp doğranmış patatesleri de ekleyip biraz kavurun,üzerine balıkları dizin,domatesleri rendeleyip balığın üzerine yayın,kıyılmış maydanozu,defne yapraklarını , limon dilimlerini,kıyılmış maydanozu ve tuzunu karabiberini ekleyip biraz suyla pişirin.
2 adet soğan
2 patates
2 adet defne yaprağı
3 domates
1 tutam maydanoz
3-4 dilim limon
palamutları dilim kestirip yıkayın,soğanları piyazlık doğrayıp biraz sıvıyağda soteleyin,küp doğranmış patatesleri de ekleyip biraz kavurun,üzerine balıkları dizin,domatesleri rendeleyip balığın üzerine yayın,kıyılmış maydanozu,defne yapraklarını , limon dilimlerini,kıyılmış maydanozu ve tuzunu karabiberini ekleyip biraz suyla pişirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)