13 Şubat 2012 Pazartesi


ŞEKER HAMURLU DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Pastanın içini bir katı çikolata soslu,bir katı beyaz pastacı kremalı bol çikolatalı parçalı ve çilekli,pandispanyasını ise çikolatalı ve rom aromalı,şeker hamurunu ise portakal aromalı yaptım.

2 Şubat 2012 Perşembe


ŞEHZADE TARTI

250 gr yumuşamış margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta sarısı
aldığı kadar un
içi için:
3 tane büyük elma
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
kıyılmış ceviz
(ben bu harcın içine biraz da portakallı havuç reçeli koydum)

margarini eritin,şeker,yoğurt,kabartma tozu,yumurta sarısı ve unu ekleyin hamuru iyice yoğurun hamurdan bir parça koparıp derin dondurucuda bekletin daha sonra tartın üzerine renelemek için.hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.Diğer tarafta elmaları rendeleyin ve toz şekerle suyunu çekene kadar pişirin ,ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ekleyin ve bu harcı soğutun.Tart kalıbınızı yağlayın ve açtığınız hamuru kalıbınıza yayın üzerine soğuttuğunuz iç harcı dökün ve yayın,derin dondurucudan kalan hamuru çıkarın ve üzerine rendeleyin 200 derece fırında kızarana kadar pişirin,servis yaparken üzerine pudra şekeri eleyin.Afiyet olsun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...