30 Ekim 2011 Pazar



EV YOĞURDU

1litre günlük sütü bir taşım kaynatın,biraz soğuduktan sonra serçe parmağınızla sıcaklığını kontrol edin 10 a kadar sayın parmağınız ısıya dayanıyorsa bir kasede çırptığınız 2 çorba kaşığı yoğurdu süte ekleyerek bir kaşıkla karıştırınız(metal kaşık olmasın).Daha sonra bir borcama veya istediğiniz bir cam kaba sütü dökün üzerine kapak olarak süzgeç koyarsanız yoğurdunuz daha katı olur.Kabınızı battaniyeye sarın ve hiç kıpırdatmadan mayalandırın.Ben sabahtan yapıp akşama kadar mayalandırdım akşam da buzdolabına koydum ertesi gün yenmeye hazırdı.Mayalandırdıktan sonra mutlaka buzdolabına koyun ertesi gün yiyin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...