6 Haziran 2010 Pazar




ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI




ŞERBETİ İÇİN:


1,5 su bardağı şeker


1,5 su bardağı su




MUHALLEBİSİ İÇİN:


1/2 su bardağı süt


3 çorba kaşığı şeker


3 çorba kaşığı un




üzeri için:1 kutu çilekli şanti(arzuya göre sade de olabilir)


1,5 su bardağı süt


500 gr çilek




1 paket tuzsuz etimek


hindistancevizi




şekeri karamelize yapın kısık ateşte ,daha sonra suyunu ekleyip kaynatın ve etimeklerin üzerine dökün.Daha sonra muhallebiyi hazırlayıp etimeklerin üzerine dökün ve soğutun.Krem şantiyi hazırlayıp doğranmış çileklerin yarısını krem şantiyle karıştırın ve muhalebinin üzerine yayın,üzerini hindistanceviziyle ve kalan çileklerle süsleyin.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...