26 Mart 2009 Perşembe


SOSYETE MANTISI


tarif vermeme gerek yok,herkesin bildiği kıymalı gül böreği üzerine salça sos ve sarımsaklı yoğurt.

25 Mart 2009 Çarşamba


TAHİNLİ KURABİYE


3 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı tahin

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu


tüm malzemeleri karıştırp hamur yapın,yuvarlak toplar yapın 180 derecede 15 dakika pişirin.

19 Mart 2009 Perşembe


TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK


4 su bardağı un

1/2 paket kuru maya

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı ılık su

2 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz


iç harcı için:1 kase tahin

2 çorba kaşığı toz şeker(artırıp azaltabilirsiniz)

ceviz


hamur malzemelerini karıştırıp bir süre dinlendirin.Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp daire şeklinde açın,hazırladığınız tahinli karışımı hamura yayın ve ceviz serpin ve hamuru rulo yaparak kıvırın ve kendi etrafında dolayın,en son üzerine kalan tahinli harcınızdan sürüp 180 derecede 20 dakika pişirin.(tarifin aslında süt de var ama ben koymak istemedim.arzu ederseniz su miktarını azaltıp süt ekleyebilirsiniz)

15 Mart 2009 Pazar


PRENSES TACI

12 Mart 2009 Perşembe

sebzeli pizza






KAHVALTI DAVETİ

Arkadaşlarımla birlikte yaptığım kahvaltıdan bir kare en.İnsanın dostlarıyla birlikte birarada olup vakit geçirmesi çok güzel en kısa zamanda tekrarlamak dileğiyle.Kahvaltı menümdeki sebzeli pizzanın tarifini paylaşmak istedim,arkadaşlarım tarafından çok beğenildi.


SEBZELİ PİZZA


3 adet sosis

2 domates

2 çarliston biber

bir tutam maydanoz

bir tutam dereotu

2 yumurta

2 su bardağı un

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

200 gr beyaz peynir

1 su bardağı kaşar rende


domates,biber ve sosisi küp küp doğrayın,kaşar hariç tüm malzemeleri karıştırın ve yağladığınız borcama yayın 180 derecede 10 dakika pişirin,daha sonra üzerine kaşarı ekleyin ve 5 dakika daha pişirin sıcak servis yapın.





8 Mart 2009 Pazar




KÜNEFE




250 gr tel kadayıf


150 gr tereyap


150 gr dil peyniri




şerbeti için:


2 su bardağı şeker


2 su bardağı su


1 dilim limon




orta boy bir tavayı tereyağ veya margarinle yağlayın,ben yağladıktan sonra biraz pekmez de sürdüm daha güzel kızarması için arzu ederseniz deneyebilirsiniz.Yağladıktan sonra kadayıfınızı küçük küçük doğrayın ve erittiğiniz tereyağıyla harmanlayın.Kestiğiniz kadayıfın yarısını tavaya yayın ve üzerine tel tel ayırdığınız dilpeynirini yayın,kalan kadayıfı da üzerine yayın ve bir tabakla üzerine iyice bastırıp pres yapın.Kısık ateşte ocakta ters çevirerek pişirin.Diğer tarafta şerbeti de hazırlayın ,pişen kadayıfın üzerine sıcak şerbeti döküp servis yapın.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...