31 Ocak 2009 Cumartesi




PORTAKALLI KEK




2 yumurta


1 su bardağı sıvıyağ


5 kahve fincanı şeker


6 kahve fincanı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


1 portakal




yumurta ve şekeri çırpın,portakalın kabuğunu rendeleyin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın,daha sonra kalan portakalı soyup bütün olarak rondoda parçalayın ve harca ilave edip hepsini birlikte karıştırın ve yağladığınız kalıba boşaltıp 180 derecede pişirin.



FINDIKLI VE ÜZÜMLÜ KURABİYE(50 ADET)




250 gr margarin


2 yumurta (birinin sarısı üzerine)


1 su bardağı pudra şekeri


1 vanilya


1 paket kabartma tozu


2 yemek kaşığı yoğurt


1 bardak fındık


1 bardak kuru üzüm


5 su bardağı un




fındıkları robotta çekin üzüm ve fındık hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yağın daha sonra üzüm ve fındığı da ilave edip tekrar yoğurun.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin,üzerine yumurta sarısı sürüp çekilmiş fındıkla süsleyin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.Bu kaurabiyeleri daha önce yeşil kivide görüp beğenmiştim ve denemek istedim çok da güzel oldu kurabiye sevenlere tavsiye ederim,afiyet olsun.

29 Ocak 2009 Perşembe




REVANİ(PORTAKAL AROMALI)




3 yumurta


1 su bardağı şeker


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı sıvıyağ


1 paket vanilya


2 paket kabartma tozu


1 su bardağı irmik


1,5 su bardağı un


portakal şekerlemesi




ŞERBETİ İÇİN: 3 su bardağı şeker


4 su bardağı su


1/4 limon




tüm malzemeleri karıştırıp kek hamuru gibi bir hamur hazırlıyorsunuz ve yağladığınız bir kalıba boşaltıp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbeti önceden hazırlayıp soğutun,bri sıcak diğerinin soğuk olması lazım.Ben hamura önceden hazırladığım portakal şekerlemelerinden ilave ettim,eğer isterseniz portakal kabuğu da rendeleyebilirsiniz.

28 Ocak 2009 Çarşamba


KADINBUDU KÖFTE


500 gr kıyma

1 kahve fincanı pirinç

2 soğan

tuz

karabiber

3 yumurta (1 tanesi içine)

bir tutam maydanoz

2 çorba kaşığıgaleta unu

un(bulamak için)


soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun,kıymanın dörtte birini ayırın ve soğanla birlikte kavurun.Pirinci haşlayın kavurduğunuz kıymaya ılıdıktan sonra ayırdığınız kıymayı ,pirinci, 1 yumurtayı 2 çorba kaşığı galeta ununu,maydanoz,tuzve karabiberi ilave edip yoğurun ve köfte şekli verin.Daha sonra önce una sonra yumurtaya bulayın ve kızartın.

22 Ocak 2009 Perşembe




PORTAKAL ŞEKERLEMESİ




6-7 adet portakal


1 su bardağı toz şeker


3 çorba kaşığı tozşeker(üzerine serpmek için)


1/2 çay bardağı su




öncelikle resimlerim için kusura bakmayın makinem kötü çekiyor.Portakalların kabuklarını soyup geceden suya koyun,suyunu süzdükten sonra bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın,kaynamaya başladığı zaman bu suyu dökün,bu işlemi 3-4 defa tekrarlayın,her seferinde suyunu değiştirin.Daha sonra soğuk suya alıp soğutun ve beyaz yerlerini temizleyin ve uzun uzun kesin.Tekrar tencereye alın ve üzerine 1 bardak şeker ve yarım çay bardağı su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin.Daha sonra yağlı kağıt üzerine alıp üzerine tekrar toz şeker serpin ve kurutun.Kuruduktan sonra kavanoza doldurup pasta ve keklerinizde kullanmak üzere benim gibi uykuya yatırın.Bu işlemler biraz zahmetli ama eğer benim gibi portakal ve çikolata ikilisine bayılıyor sanız yapmaya değer.Şimdiden kolay gelsin.

PRATİK BİSKÜVİLİ PASTA

1 paket pötibör bisküvi(büyük paketin yarısını kullandım)

2 paket kakaolu puding

7 su bardağı süt

süslemek için ceviz ve damla çikolata


pudingi hazırlayıp bir kat bisküvi bir kat puding şeklinde dizilir.Ben hem arakata ceviz ve damla çikolata koydum hemde üst süslemeye,zahmetsiz ve çok pratik bir pasta.Canınız tatlı istediğinde sizi kurtarıcak bir tarif.

21 Ocak 2009 Çarşamba




ZEYTİNYAĞLI YERELMASI




1kg yerelması


1 soğan


2 havuç


1 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


sıvıyağ


dereotu(süslemek için)


birkaç damla limon


YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI


1/2 kg brokoli


1 kase yoğurt


3 diş sarımsak


pulbiber(süslemek için)


brokoliyi tuzlu suda biraz haşlayın,daha sonra renginin sararmaması için soğuk suya atıp şoklayın.Suyunu süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp pulbiberle süsleyin.

19 Ocak 2009 Pazartesi


TAVUKGÖĞSÜ


1 litre süt

9 çorba kaşığı şeker

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı pirinçunu

1 kaşık tereyağı(veya margarin)

1 paker vanilya

süslemek için tarçın


vanilya ve yağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin,ocağı kapattıktan sonra yağı ve vanilyayı ekleyip çırpın.

9 Ocak 2009 Cuma




VANİLYALI VE ELMALI KUP




1 paket vanilyalı puding


3,5 su bardağı süt


3 adet elma


2 çorba kaşığı şeker


tarçın




İlk önce elmayı rendeleyip şeker ile pişirin,ğiştikten sonra tarçını ekleyin ve soğumaya bırakın.Daha sonra vanilyalı pudingi hazırlayın ve kupları yarısına kadar puding ile doldurun üstüne elmalı harçtan koyun kalan pudingi üzerlerine ilave edin.

2 Ocak 2009 Cuma




Eşime yılbaşı akşamı 12 den sonra kutladığımız doğum günü için yaptığımpasta.

1 Ocak 2009 Perşembe


MUTLU YILLAR ,YENİ YIL HERKESE SAĞLIK, HUZUR VE BEREKET GETİRSİN,TÜM DİLEKLERİNİZ GERÇEKLEŞSİN HERKESE İYİ SENELER.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...