30 Aralık 2008 Salı


ZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBER DOLMA

29 Aralık 2008 Pazartesi


YILBAŞI HAZIRLIKLARI


ZEYTİNYAĞLI DOLMA

28 Aralık 2008 Pazar











YILBAŞI HAZIRLIKLARI
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE
3 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
150 gr margarin
ROYAL ICİNG İÇİN:

1 paket pudra şekeri
1 yumurta akı
birkaç damla limon


süslemek için şeker hamuru,yenilebilir parıltı pulları,gıda boyası
Bu kurabiyeler yeğenimin okuldaki yılbaşı partisi için hazırlandı,kurabiyeler 180 derecede 10-15 dakika pişirilecek,ben bu sefer hazır şeker hamuru kullandım çok daha pratik oldu.şeker hamuruyla kapladıktan sonra royal ıcingle süsledik.

20 Aralık 2008 Cumartesi




İÇLİ KÖFTE (48 ADET)




3,5 su bardağı köftelik bulgur
2,5 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
sıcak su

içi için:300 gr kıyma
1/2 demet kıyılmış maydanoz
100 gr ceviz
2 soğan
tuz
karabiber
kırmızı pulbiber
bulgur ve irmiği tuz ekleyerek sıcak suyla dinlendirelim,daha sonra kişnişi de ekleyerek hamur gibi yoğuralım.yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızı ıslatarak içini oyalım ve hazırladığımız iç harcı doldurup kapatalım.İster haşlayarak yapabilirsiniz isterseniz kızartarak,ben genellikle haşlayarak yapıyorum.

19 Aralık 2008 Cuma


KREM ŞOKOLA (6 kup)


650 ml süt

1,5 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı kakao

1 büyük paket bitter çikolata (80grlık)

1 fiske tuz

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı nişasta

3 çorba kaşığı pirinçunu

1yumurta sarısı

1/2 çorba kaşığı margarin

6 adet kakaolu bisküvi(arzuya bağlı)


süslemek için: 1,5 çay bardağı süt

1 poşet krem şanti

birkaç tane vişne


Yağ ve vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin,ocağı kapatmadan yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.Kapattıktan sonra biraz çırpın ve kuplara doldurup süsleyin.Dün akşam bizim evde büyük bir zevkle beğenilerek tüketildi tavsiye ederim.

18 Aralık 2008 Perşembe







PANKEK

Bu pankekleri sokakları süsleyen bilboardlardaki bir fast food restoranının kahvaltı menüsünden esinlenerek yaptım.Okul sonrası oğluma portakal suyu ile eşlik ettiler,üzerlerini yazdan yaptığım şeftali ve vişne reçelleri ile süsledim, aslında pankek krep gibi, tek farkı harcının daha katı ve piştikten sonra daha kalın olmaları şimdi sıra tarifte;

1 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
Bu ölçüyle 5 adet çıkıyor,tuzlu yapmak isterseniz şeker yerine tuz ekleyebilirsiniz.

15 Aralık 2008 Pazartesi




MANTI(6 kişilik)


6 su bardağı un


1 yumurta


1 tatlı kaşığı tuz


ılık su (miktar veremiyorum hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)




içi için:1 kuru soğan


250 gr kıyma


tuz


karabiber




Mantı hamurunun biraz sert olması gerekiyor.Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayırdım ve biraz unla açtım.Çay bardağı ile daireler kestim,içlerine kıymalı harçtan koydum ve yarım daire şeklinde kapatıp iki ucunu birleştirdim,bir ucu biraz daha içeride olacak şekilde.Aceleden mantımın pişmiş halini servis yaparken resimleyemedim,birdahaki sefere servis resmini de ekleyeceğim.

10 Aralık 2008 Çarşamba


VİŞNELİ KUP


1 paket vanilyalı puding

3,5 su bardağı süt

10 adet bisküvi


vişne peltesi için:

1 kase vişne

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1,5 su bardağı su

1 çorba kaşığı tepeleme nişasta

9 Aralık 2008 Salı




PORTAKALLI KEK




2 yumurta


5 kahve fincanı tozşeker


6 kahve fincanı un


1 paket kabartmatozu


1 paket vanilya


1 portakal kabuğu


1 portakal


1 su bardağı sıvıyağ




Yumurta ve şekeri çırp,portakalı rendele,bütün bir portakalı blendırda ez,un,kabartma tozu, vanilya ve sıvıyağı karıştır.180 derecede pişir.

7 Aralık 2008 Pazar


MERCİMEK KÖFTESİ

2 su bardağı mercimek

1 su bardağı köftelik bulgur

4 su bardağı su

yeşilsoğan

sıvıyağ

1 kuru soğan

1/2 limon

5 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı pulbiber

2 çay kaşığı tuz,

maydanoz,

2 kaşık salça

mercimek su ile haşlanır,suyunu çektikten sonra bulgur eklenir ve demlenmeye bırakılır.kuru soğan yağ ile kavrulur,salça ilave edilir, daha sonra baharatlar ve yeşilsoğan ile maydanoz doğranıp ilave edilir.Hepsi birlikte yoğrulur ve şekil verilir.




2 Aralık 2008 Salı




KAR TATLISI


1 paket tuzsuz etimek
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kg süt
1 vanilya
4 çorba kaşığı nişasta
süslemek için:hindistan cevizi

şerbeti için:2 bardak şeker
2,5 bardak su
birkaç damla limon
öncelikle şerbeti hazırlanır,daha sonra borcama dizilen etimeklerin üzerine bu şerbet dökülür.Daha sonra hazırlanan muhallebi üzerine dökülür,soğuduktan sonra üzeri hindistan cevizi ile süslenir.






1 Aralık 2008 Pazartesi


BATON KEK

Tarifini tekrar vermiyorum,mermer kekle aynı.Herkese iyi haftalar diliyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...